Breng uw kat naar de dierenarts

In België wordt 70% van de katten niet regelmatig door de dierenarts onderzocht. Laat uw kat regelmatig door de dierenarts onderzoeken en voorkom ernstige ziekten door vroegtijdige opsporing.
Er zijn vele redenen waarom katten niet regelmatig door de dierenarts worden onderzocht, niet in de laatste plaats omdat sommige katten meesters zijn in het verbergen en hun ziekte vaak verbergen of maskeren.

Samen met onze partners moedigen wij u aan om u bewust te zijn van het belang van preventieve diergeneeskundige zorg voor katten.

Waarom is preventieve diergeneeskundige zorg zo belangrijk?

Een regelmatige routinecontrole is essentieel om verschillende (chronische) aandoeningen tijdig op te sporen en te behandelen.

Uit een recente studie van de Universiteit van Gent blijkt dat oudere katten (> 10 jaar oud) die op het eerste gezicht gezond leken, hadden een hogere bloeddruk, een hogere hartslag, meer hartruis en slechtere urinewaarden dan hun jongere tegenhangers.

Dat uw kat er aan de buitenkant gezond uitziet, wil niet zeggen dat er aan de binnenkant niets aan de hand is. Het is belangrijk dat uw kat een routinecontrole ondergaat naarmate hij ouder wordt.

Een jaarlijkse of zelfs halfjaarlijkse controle wordt sterk aanbevolen. Wist u dat 1 levensjaar van een kat gelijk staat aan 4 tot 7 jaar bij de mens? Gaat u meer dan eens in de vijf jaar naar de dokter?

een Royal Canin campagne: https://royalcanin.be/fr/400/actions/takeyourcattothevet

U kunt onze dierenartsassistenten bellen en een afspraak maken voor een consultatie op 02/3802492.