Paardengeneeskunde

Heb je een paard…?
Wij staan ​​tot uw beschikking om de vaccins van uw paarden te maken en kunnen u voorzien van ontwormingsmiddelen en andere noodzakelijke medicijnen. Als erkend erkend dierenarts kan onze collega Emilie MOX uw paard officieel chippen en tevens de nodige documenten invullen.

Als mens hebben we de voeding van onze paarden zo aangepast dat de dagelijkse voeding van sommige paarden in niets lijkt op de natuurlijke voeding van het paard. Dit heeft niet alleen invloed op de gezondheid van onze paarden, maar ook op hun gebit en hun gedrag.

Bij ons kunt u profiteren van persoonlijk voedingsadvies aangepast aan uw paard.

Passende voeding is essentieel voor paarden met gewichtsproblemen, maagzweren, hoefbevangenheid…

Ook voor het ‘oude’ paard dat niet meer in optimale conditie is, kan voedingsadvies erg belangrijk zijn.

Als uw paard problemen heeft in de mond (hard in de mond, problemen met kauwen, etc.), kan tandheelkundige pathologie de oorzaak zijn. Ook voor het inspecteren van de mond van uw paard kunt u op dit moment bij ons terecht. Indien nodig kunnen de tanden onder sedatie en met behulp van een elektrische rasp worden geraspt. Op deze manier worden het gebit van uw paard in alle veiligheid in conditie gebracht.

Si l’un de vos chevaux montre un trouble du comportement nous pouvons vous aider et vous conseiller.

Wij hebben een uitstekende samenwerking met een gespecialiseerde osteopaat voor paarden en honden. Aarzel niet om ons te contacteren voor meer informatie over dit onderwerp.

Wij staan ​​tot uw beschikking om de algemene gezondheidsproblemen van uw paard te behandelen.

Wij beperken ons tot consulten in de piste of aan huis en verwijzen door naar de kliniek als wij dat nodig achten voor de gezondheid van uw paard. Tijdens de ziekenhuisopname van uw paard blijven wij in contact met u en met de kliniek. Zodra het paard weer op stal staat, kunt u dus op ons rekenen voor een adequate opvolging van uw dier.

We zullen er zijn om u te helpen met respiratoire pathologieën, koliek, tandheelkundige pathologieën, kreupelheid, dermatologische identificaties, vaccins, voeding, gedrag, osteopathie. U kunt een beroep doen op onze professionaliteit en wij zullen altijd proberen het beste resultaat te behalen met respect voor het paard als sleutelwoorden.