Laser therapie

Laser: een nieuwe benadering van pijn bij dieren

Lasertherapie is een nieuwe manier om acute en chronische pijn, ontsteking en littekenvorming te behandelen. Reeds vaak toegepast bij mensen, hebben nu ook dieren recht op deze behandeling. In veel gevallen kan het de behoefte aan pijnstillers verminderen.

Hoe werkt de therapie?

Het dier hoeft niet te worden verdoofd, aangezien deze behandeling geen pijn veroorzaakt bij uw huisdier. U kunt bij uw huisdier blijven, alleen de door ons verstrekte bril zal verplicht zijn om uw ogen te beschermen als de straal in hun richting komt. De laser wordt op de noodzakelijke plaatsen geplaatst en wordt met een voortdurende beweging over het gehele gebied geleid, zoals een schilder zijn schilderij tekent. De tijd die nodig is om de sonde te passeren hangt af van de behandeling en varieert van 2 tot 10 minuten, afhankelijk van het gebied en de pathologie. la zone et la pathologie. De eerste effecten zijn vaak zichtbaar tussen 12 en 24 uur na de eerste sessie. De eerste sessies worden gewoonlijk om de 48 uur gedaan gedurende de eerste week en zullen daarna worden gespreid. Een korte video van onze collega’s in Parijs: https://www.youtube.com/watch?time_continue=71&v=IOcMCWwmYFM

Niet-uitputtende voorbeelden van pathologieën waar de laser zijn effect heeft laten zien: osteoartritis, gingivitis, wondgenezing, algemene pijnbehandeling, peesontsteking, otitis, enz.

De enige contra-indicatie is tumorverschijnselen.

Hoe werkt de laser?

De laser gebruikt de golflengtes van het licht. Het licht zal dus het metabolisme van de cellen activeren, waardoor de voedingsstoffen beter naar de cellen worden geleid. Dit leidt tot een verhoogde ATP-productie, wat de celfunctie verbetert. Tijdens de behandeling wordt de bloedcirculatie in het behandelde gebied verhoogd, wat een optimale genezing mogelijk maakt. Een video laat u in detail zien wat er op celniveau gebeurt: https://www.youtube.com/watch?time_continue=85&v=uP-jPV9pyrg

U kunt onze dierenartsassistenten bellen en een afspraak maken voor een consultatie op 02/3802492.