TIEN SLIMME TIPS OM UW KAT IN DE BESTE OMSTANDIGHEDEN NAAR DE DIERENARTSENPRAKTIJK TE VERVOEREN

1. Transporteer uw kat nooit los in de auto

2. Kies een stevige reismand die langs boven en aan de voorkant opengaat en die met een scheidingswand in twee delen opgedeeld kan worden (als de bovenkant gemakkelijk verwijderbaar is, kan men angstige katten onderzoeken zonder ze uit de reismand te halen). Kies uw reismand op basis van zijn praktische en functionele eigenschappen en vermijd reismanden met veel tierlantijntjes, die vaak te duur zijn.

3. Plaats de reismand thuis op een plaats waar uw kat hem als deel van het meubilair kan beschouwen. Door de reismand veel te zien raakt hij er vanzelf vertrouwd mee.

4. Maak de reismand zo comfortabel en vertrouwd mogelijk door er een dekentje met uw geur of die van uw kat in te leggen (u kunt bijvoorbeeld zachtjes met de doek over de kop van uw kat wrijven zodat hij van zijn geur doordrongen raakt). Verstuif minstens 30 minuten voor vertrek synthetische gezichtsferomonen van katten (FeliwayND) op de stof. Houd er ook rekening mee dat uw kat ziek kan worden of onderweg de reismand kan bevuilen. Het is dus altijd verstandig om een extra dekentje te voorzien voor de terugrit.

5. Als uw kat niet spontaan in de reismand wil, neemt u hem rustig vast en plaatst u hem langs de opening aan de bovenkant in de reismand. U kunt ook de bovenkant van de reismand verwijderen en terug op de reismand plaatsen wanneer uw kat erin zit. Als uw kat volstrekt weigert om in de reismand plaats te nemen kunt u hem ook in een handdoek (met zijn geur of feromonen op) wikkelen en zo in de reismand plaatsen.
Goed om te weten: tijdens het transport is het belangrijk om de reismand correct in uw wagen te plaatsen zodat ze niet kan verschuiven en uw kat niet te angstig wordt.

6. org er in de auto voor dat de reismand niet heen en weer schudt tijdens het rijden door hem op de grond tegen de voorzetel te stutten of door hem met de veiligheidsgordel op de achterbank te bevestigen. Rijd voorzichtig, luister niet naar luide of harde muziek en praat zacht tegen uw kat om hem gerust te stellen. Hoe rustiger u als baasje bent, hoe beter uw kat zich voelt. Sommige katten kijken graag naar buiten, maar de meeste reizen liefst in een reismand die door een deken afgedekt is.

7. Als u uit de wagen stapt om naar de praktijk te gaan, zorg dan dat u niet met de reismand schudt of dat ze niet tegen uw benen botst

8. Aan de onthaalbalie vraagt u onze assistent waar u mag gaan zitten en waar u de reismand kunt zetten. Wij raden u sterk aan om de voorkant van de reismand naar u toe te keren (en niet naar de andere katten!) en het deksel niet van de reismand te verwijderen zolang u zich in de wachtruimte bevindt.

9. Wij raden u natuurlijk aan om al deze elementen ook tijdens de terugrit in acht te nemen.

10. Als u meer dan één kat heeft, moet u bepaalde voorzorgen nemen als u één van uw dieren mee naar huis neemtmet name na een lang verblijf in de praktijk. Laat de terugkerende kat enkele minuten in zijn reismand zitten om de reactie van de andere katten te kunnen observeren. Als al uw katten rustig blijven, kunt u de reismand openen en het dier zich bij zijn soortgenoten laten voegen. Als u spanning tussen uw katten opmerkt, komt dat waarschijnlijk doordat de kat die pas thuisgekomen is nog naar de praktijk ruikt. Laat de genezen kat in dat geval minstens 24 uur in een gescheiden ruimte (natuurlijk met een kattenbak, eten en vers water!) verblijven, zodat ze weer meer vertrouwd zal ruiken.Goed om te weten:het is belangrijk om een mand te kiezen met een bovenzijde die volledig kan worden verwijderd.

https://royalcanin.be/fr/283_244/comportement-environnement-soins/10-conseils-utiles-pour-transporter-son-chat-vers-le-cabinet-veterinaire

U kunt onze dierenartsassistenten bellen en een afspraak maken voor een consultatie op 02/3802492.